Home


DIAS-foredrag
Ara Moana går til filmen
Ara Moana - før og nu
Workshops på Tahiti
>Nyheder

Status September 2004
Forfatter: John Foote Rosenberg Madsen
Sidst revideret: 13-09-2004

I januar i år var en del af den danske "Ara Moana" familie på Tahiti for at påbegynde genopbygningen af Ara Moana. Det var et sørgeligt syn der mødte os, men efter nogle få dages slid, kunne vi så småt gå i gang med at genopbygge skrogene. 

Bagbord skrog før reperation
Bagbord skrog før reperation


Sammen med vores Tahitianske del af "Ara Moana" familien genskabte vi ved hjælp af skabeloner en form hvorpå vi kunne støbe et nyt skrog til den del af båden der var udenfor reperativ genskabelse.

AM ligner en kano igen
AM ligner en kano igen


Vores primære problemer på Tahiti og i forløbet optil var stort set kun af økonomisk art, og pga. nye tider i dansk politik, er det blevet betydeligt sværere at komme igennem til fondsmidler, som tidligere har været en substantiel del af projektets økonomi. Dette resulterede i at vi ikke kunne færdiggøre den fase af genopbygningen  vi havde drømt om. Der imod har vi fået lavet så meget at en færdiggørelse lysner i horisonten.

Vore planer er nu at vi i foråret 2005, sender endnu en delegation afsted til Tahiti, for at følge op på genopbygningen. Vi har en dialog kørende med vore Polynesiske venner om hvordan vi skal financiere det videre projekt. Alle har viljen, lysten og hjertet på det rette sted, så der er lys i fremtiden og drømmene om Aramoana  atter vuggende på Stillehavet lever.

 

 

 

 


Søg

Sprog
English
Dansk